RS za koridor 5-C traži koncesionara i kredit kod EBRD-a

Bez autora
Mar 13 2012

Republika Srpska vodi pregovore s Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) o kreditnom aranžmanu kojim bi se finansirao zainteresirani koncesionar za izgradnju dionice koridora 5-C, koji prolazi kroz RS. RS, odnosno Autoptevi RS već su dogovorili kreditno zaduženje kod EBRD-a na iznos od 150 miliona eura za izgradnju prve dionice autoputa Banja Luka-Doboj, na relaciji Prnjavor - Doboj. Ugovor o tom kreditu trebalo bi da se potpiše krajem mjeseca. Osim tog kredita, traži se i novi od 200 miliona eura kojim bi se RS zadužila kod Evropske investicione banke za izgradnju druge dionice tog autoputa, Banja Luka – Prnjavor. Ukoliko se postigne dogovor do septembra, ta sredstva mogla bi biti operativna za sljedeću građevinsku sezonu.

RS za koridor 5-C traži koncesionara i kredit kod EBRD-aRepublika Srpska vodi pregovore s Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) o kreditnom aranžmanu kojim bi se finansirao zainteresirani koncesionar za izgradnju dionice koridora 5-C, koji prolazi kroz RS.

Premijer RS-a Aleksandar Džombić kaže da se s predstavnicima EBRD-a usaglašava tenderska dokumentacija za taj dio koridora 5-C, a za koncesiju da se "nađe" privatni partner.

RS, odnosno Autoptevi RS već su dogovorili kreditno zaduženje kod EBRD-a na iznos od 150 miliona eura za izgradnju prve dionice autoputa Banja Luka – Doboj, na relaciji Prnjavor- Doboj. Ugovor o tom kreditu trebalo bi da se potpiše krajem mjeseca.

Osim tog kredita, traži se i novi od 200 miliona eura kojim bi se RS zadužila kod Evropske investicione banke za izgradnju druge dionice tog autoputa, Banja Luka – Prnjavor.

Ukoliko se postigne dogovor do septembra, Džombić je u Skupštini RS-a danas najavio da bi ta sredstva mogla biti operativna za sljedeću građevinsku sezonu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik